Omgivningen

003

Camping Jannesland ligger i Västernorrlands Län. Västernorrland består av landskapen Medelpad och Ångermanland. Västernorrland har ett kuperat landskap och ligger i genomsnitt 250 meter ovan havsytan.
I Medelpad (södra delen av länet) är högsta toppen 577 meter hög och i norra delen (Ångermanland) är högsta berget 635 meter.

Höga Kusten vid ostkusten i Ångermanland är ett av Sveriges 14 världsarv som är på UNESCO Världsarvslistan. I Medelpad ligger berget Flataklocken (465 möh) som är Sveriges geografiska mittpunkt.
Utöver oändliga skogar och idylliska sjöar och ett par lokala naturreservat i närhgeten av campingen finns även naturreservaten Jämtgaveln, Helvetesbrännan och Haverö Strömmer som är värda ditt besök.

Inte så långt från Jannesland ligger Hassela Ski Resort, ett utmärkt ställe för dig, familjen eller gruppen som vill njuta vinteraktiviteter.

I Hassela finns hotell med simbassäng och jacuzzi och restauranger.
Skidliftarna som för dig till toppen av backen ger dig en underbar utsikt över berg och dalar. Det finns också välpreparerade skidspår i området för den som vill åka längd.

I byn Stöde (drygt 15 km från campingen) finns en mataffär, bensinstation, bank och några butiker. Vill du glädja dig åt ett stort urval av butiker och unna dig en rolig shoppingdag reser du till Sundsvall (drygt 4 mil) och kanske shoppingcentret Birsta City. Sundsvall är en gammal hamn- och industristad vid havet med en unik stadskärna av fina stenhus som restes efter en brand som ödelade staden i slutet av 1800-talet. Kombinera din shoppingtur med en rast på Rådhustorget för att beskåda arkitekturen.

”Stenstaden” är unik då äldre byggnader i Sverige normalt är uppförda i trä. Efter den stora branden år 1888 ville man förebygga en sådan katastrof i framtiden. Stadens styrelse bestämde att nya byggnader bara fick uppföras av sten.

Norr om Sundsvall ligger Birsta City. Det är ingen stad utan ett stort shoppingcenter som hyser, bland annat, IKEA, Media Market, H&M och Intersport.

248
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search